48 kHz FLAC med unika inspelningar i SR stream

 

Euroclassic Notturno är ett sextimmarsblock med inspelningar från medlemmar i Europeiska radio- och TV-unionen. De skapades i deras studior eller under sändningar av de viktigaste musikevenemangen. Detta program produceras av British Broadcasting Corporation och sänds över natten på radiostationer i 11 länder. Wikipedia uppger bl.a. Omkring 1990 initierades även en klassisk nattradio i P2, som senare kom att bygga på EBU:s Euroclassic Notturno, men med svenska speakers mellan musikinslagen. Sändningar kommer från Broadcasting House i London från 0:00-6:00 Centraleuropeisk tid alla vardagar, vilket är samma som i Sveriges Radio P2.
 
 

P2 tillhandahåller gratis sändningar online även med Free Lossless Audio Codec och nattetid är det 6-timmarsprogram som sänds 7 dagar i veckan. FLAC-strömmen med 48 kHz/16 bitar betyder 1536 kbps, så Advanced Audio Coding kan vara ett alternativ till att arkivera dessa sändningar på hårddisken. Det finns redan en text med titel: BBC Sound HD free from Swedish Radio 2, som gäller AAC stream 320 kbps. SR2 har även en webbsida med alla sändningar, men de är med bara 96 kbps.

Gratis AIMP kan spara automatiskt SR P2 sändningar pa hårddisken. Inspelningarnas titlar med beskrivning finns på SR:s hemsida. Så här kan man skapa en hemmaserver med unika inspelningar av hög kvalitet. Kom bara ihåg att 1 minut med FLAC är cirka 6 MB, så ett 360-minutersprogram tar upp över 2 GB och under ett år kommer att fylla nästan 1 TB. 

Så alternativet är fortfarande AAC och med det mycket enkla programmet mp3DirectCut kan sådana inspelningar delas upp i enskilda låtar. En 1 TB disk räcker till flera års inspelningar i AAC 320 kbps.
 
 
 
 
Sändningstiderna för Euroclassic Notturno kan ändras lokalt. BBC har de från 0:30-6:30 måndag till fredag ​​och från 1:00-7:00 på lördagar och söndagar. BBC Radio 3:s Through the Night sändes första gången den 5 maj 1996, när stationen introducerade 24-timmarssändningar. Den kostnadsfria BBC3-strömmen är på max 128 kbps mp3 48 kHz, men dess adress ändras på ett sätt som är svårt att avgöra. Högre kvalitet erbjuds på kommersiell basis med avancerad åtkomstkodning i samarbete med tillverkare som erbjuder traditionell ljud och bild utrustning.

De nya möjligheterna med FLAC är ytterligare en bekräftelse på att det inte längre är någon mening med att investera i audiofila tuners för analoga radiosändningar.

Det är liknande med en TV-apparat, som fortfarande dominerar RTV-utbudet. Det är bäst att begränsa dess fördelar - som en investering endast i en skärm som ska visa bilden från multimediainspelningar. Det fanns redan en text om det: All in one PC and iMac just like TV

Det är värt att använda den höga kvaliteten på inspelningen från FLAC för att spela musiken som presenteras i Euroclassic Notturno med ambiofoni som kallas också 4 kanals surroundljud,


Högtalarna kan placeras på traditionellt sätt för kvadrofoni, men alternativet med tre fram och en bak är lika intressant.

 Ett mycket attraktivt erbjudande för båda beskrivs i texten British proposals for new 4 ch surround in Windows
 

Kommentarer

Populära inlägg

AmpDoc PC ett bra namn att referera med psykoakustiska labs jobb

Aktivt med 3" full range och back-loaded horn

Anni-Frid Lyngstads vinyl eller CD med PC4uMusic

Ambiofoni gav lite mera med Rendezvous i SR2

Audiophile Music Server PC eller Roon med CD, streams, vinyl

320 kbps i podden istället för Digital Audio Broadcasting

Beton eller sand och PC4uMusic

Alla skandinaviska huvudstäder har en mycket intressant butik

ABBAs musik med andras tolkning i bl. a. SR och SVT